SEZİN ÇELİK

Stoneware Pano

En: 145cm

Boy: 155cm

Sipariş üzerine yapılır. Renk değişikliklerine uygundur.

Duvara asılabilmesi için arkasında asma aparatlı kontrplak bulunur.

Üretim süresi 15 gündür.

 

 

Sezin Çelik (1991 - Antalya)

Sezin Çelik (1991 - Antalya)

Sezin ÇELİK 1991 yılında Antalya’da doğdu. Beykent Üniversitesi mimarlık bölümü için 2010 yılında İstanbul’a gelmiştir. Çalışmalarını Cihangir’de bulunan atölyesinde sürdürmektedir.

Tasarım ağırlıklı mimarlık eğitimi alan Sezin, çalışmalarında da uyguladığı mimari formların, özgün ve estetik ruhla dışavurumu kaygısı taşımaktadır.

Mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra çeşitli sivil ve askeri projelerin konsept ve uygulama projelerinde yer almıştır. Sonrasında üniversite yıllarından beri tutkusu olan ahşabı yakından tanımak için heykeltraş Ayhan Tomak’tan usta çırak ilişkisi ile ahşap oymayı öğrenmiştir. Aynı dönemde yakın arkadaşı olan seramik sanatçısı Saliha Kartal ile tanıştırılıp, seramik yolculuğu başlamıştır. Seramik heykel ve ürün tasarımı konusunda eğitimler alırken, sanatçı kendisinin en önemli rol modellerinden biri haline gelmiştir. Sonrasında heykeltraş Çağdaş Erçelik’ten figüratif heykel dersleri olarak, insan ve mekan kavramının elle şekillendirme ile üç boyutlu olarak hayata geçmesini deneyimlemiştir.

Bütün bu malzeme, insan, mekan keşif duygusunun temellerini üniversite yıllarından itibaren içinde bulunduğu Antik Side Demeter Tapınağı restorasyon çalışmalarında atmıştır. Eski adı Temple of Man olan tapınak, yürütücüsü olan Doç. Dr. Gamze Kaymak Heinz ile yaptıkları keşif ve rölövelerde tapınak aidiyet değiştirerek günümüzdeki adı olan Demeter Tapınağı adını almıştır. Sezin Çelik’in o dönemki çizimleri ülkemizde çeşitli mimarlık kitaplarında ve Academia’da çeşitli makalelerde yayınlanmıştır. Bu süreci; kırık taşlara dokunduğunda hissettiği doku, bütünü algılama farkındalığı, bezemeleri ve yapıyı çözerken kullandığı matematik ve fizik kurallarının bütünü olarak hatırlar ve hayata karşı daima heyacan duygusunu tetikler.

Günümüzde de yine aynı heyecan ve tutkuyla seramik ve ahşap çalışmalarına devam etmektedir.

Katıldığı Sergiler:

Uluslararası Ahşap ve Cam Festivali / Ayhan Tomak Atölye 2019

Ayhan Tomak Atölye Sergisi/ Barış Manço Kültür Merkezi 2019

1000 Vases / Paris 2020

Mundo Arti Museum  Exhibition/ Valencia 2020

Spirit Karma Sergisi / La Vision Art Gallery 2021